Restauracja a la carte w Korona Park to duże, przestrzenne miejsce na I piętrze urządzone w eleganckim, klasycznym stylu mogące przyjąć jednocześnie do 100 Gości. Wyróżniają ją duże panoramiczne okna z malowniczym widokiem bezpośrednio na pobliskie typowo podlaskie krajobrazy co sprzyja niespiesznemu biesiadowaniu. Restauracja sprawdzi się zarówno jako miejsce spożywania posiłków, jak i przestrzeń do organizacji różnego typu przyjęć czy spotkań.

Specjalnością restauracji są dania kuchni staropolskiej z dziczyzny i wołowiny rozszerzone o dania kuchni europejskiej, bazujących na rybach, wieprzowinie i drobiu. W każdej z pozycji menu wykorzystywane są produkty wysokiej jakości,  wiele z nich to także produkty regionalne, bazujące na sezonowości kuchni.


Co wyróżnia naszą kuchnię?

– bazowanie tylko na naturalnych składnikach bez sztucznych ulepszaczy,

– opieranie na świeżych ziołach z własnego ogrodu,

– możliwość zamówienia dań typowo regionalnych- typowych dla Podlasia,

– sosy i dodatki własnej produkcji,

– bieżąca produkcja potraw.

Do skosztowania naszych potraw zachęcamy nie tylko naszych Gości hotelowych, ale również wszystkich tych, którzy oczekują niezapomnianych doznań smakowych, a także szukają interesującego miejsca na popołudniowy posiłek czy wieczorną kolację.


Latem naszym Gościom proponujemy możliwość posmakowania świeżych ryb, mięsa i warzyw prosto z grilla w plenerowej wiacie grillowej, co stwarza możliwość rozkoszowania kulinarnego na świeżym powietrzu w pięknym otoczeniu.

Przez cały rok zaś z wielką przyjemnością podejmiemy Państwa w kameralnej oranżerii wśród naturalnej, bujnej zieleni z widokiem na błękit nieba. To idealne miejsce zarówno na poranną kawę jak i lampkę wina wieczorem.


Więcej zdjęć w naszej galerii.

Restauracja otwarta jest od godziny 13:00 do 20:00.

Śniadania serwowane są w godzinach 7:00-10:00.

Prosimy o wcześniejszą rezerwację stolika pod numerem telefonu (85) 663-18-56.

Serdecznie zapraszamy.

 

 Zapraszamy do zapoznania się z aktualnym menu i do skosztowania naszych potraw.

– śledź w ziołach/śledź w kurkach/śledź w sosie cebulowo-musztardowym

– tatar wołowy

– carpaccio z łososia

– sakiewki z dziczyzny w sosie grzybowo- cebulowym serwowane z surówką sezonową

– krewetki (Gambas) w białym winie z masłem czosnkowym

– zupa dnia

– rosół z kury ze swojskim  makaronem/kołdunami

– sarnina w sosie myśliwskim serwowana  z kaszą gryczaną i surówką z buraków

– pieczeń z dzika w sosie czosnkowo- karmelowym podawana z kopytkami i surówką z  modrej kapusty

– pieczona kaczka w sosie winno- żurawinowym serwowana z kluskami śląskimi i karmelizowanym jabłkiem

– pierś z  kurczaka faszerowana szpinakiem i mozarellą w sosie serowo- bazyliowym podawana z ziemniakami z koprem i świeżymi warzywami w sosie vinegret

– wołowina po seczuańsku serwowana z ryżem i surówką sezonową

– golonka po bawarsku zapiekana w piwie serwowana na kapuście zasmażanej z ziemniakami opiekanymi, chrzanem i musztardą

– sandacz saute w sosie kaparowo- ogórkowym serwowany z ziemniakami i warzywami gotowanymi na parze z masłem czosnkowym

– sernik z musem owocowym

– lody z owocami i bitą śmietaną

– zmrożony tort bezowy w sosie malinowym

– sałatka owocowa