DZIEŃ KOBIET 2020

Korona Park Klewinowo

dzien-kobiet-2020

Drogie Panie,

już niedługo Wasze Święto, Dzień Kobiet i na ten dzień 8. marca, specjalnie i tylko dla Was
przygotowaliśmy promocję.

Przy zamówieniu dania głównego z naszej karty restauracyjnej,
kolejne danie główne serwujemy z 50% rabatem lub trzecie danie główne podajemy gratis.


Menu Dzień Kobiet 2020

Dania główne:

sarnina w sosie myśliwskim / kasza gryczana / buraki na ciepło
dzik w sosie czosnkowo-karmelowym / kopytka / modra kapusta
kaczka w sosie winno-żurawinowym / kluski śląskie / karmelizowane jabłko
pierś z kury ze szpinakiem / sos serowo-bazyliowy / ziemniakami z koprem / świeże warzywa
wołowina po seczuańsku / ryż / świeże warzywa
golonka wieprzowa / kapusta zasmażana / ziemniaki opiekane / dodatki (chrzan, musztarda)
łosoś w sosie cytrynowym / kasza bulgur / brokuły
sandacz sauté/ sos kaparowo-ogórkowy / ziemniaki z koprem /warzywa gotowane na parze

Serdecznie zapraszamy i życzymy smacznego!

WALENTYNKI 2020

Korona Park Klewinowo

koronapark-walentynki-2020
Zachęcamy do skosztowania wykwintnej kolacji Walentynkowej 2020 dla zakochanych.

Menu Walentynki 2020

Przystawka na zimno:
carpaccio z łososia z rukolą i parmezanem
Danie główne (do wyboru):
– galantyna z kaczki z żelowaną wiśnią, z karmelizowanym jabłkiem i z puree ziemniaczano-chrzanowym
– sandacz sauté w sosie cytrynowym, bukiet jarzyn gotowanych na parze, puree ziemniaczano-chrzanowe
Deser:
tiramisu
Napoje alkoholowe:
lampka wina czerwonego półwytrawnego lub półsłodkiego na osobę


Powyższe menu proponujemy w cenie: 150,00 zł/para (75,00 zł/os.)
Dodatkową atrakcją będzie możliwość skorzystania ze strefy spa (seans 1,5h) przy blasku świec i w niepowtarzalnym klimacie gdzie znajdziecie Państwo spokój i ukojenie po wyczerpującym tygodniu pracy.
Proponowana cena powyższego relaksu dla dwojga na wyłączność: 80,00 zł/para.
Prosimy o dokonywanie rezerwacji stolika z wyprzedzeniem pod numerem tel 85 663 18 56.

Serdecznie zapraszamy!


Restauracja a la carte w Korona Park to duże, przestrzenne miejsce na I piętrze urządzone w eleganckim, klasycznym stylu mogące przyjąć jednocześnie do 100 Gości. Wyróżniają ją duże panoramiczne okna z malowniczym widokiem bezpośrednio na pobliskie typowo podlaskie krajobrazy co sprzyja niespiesznemu biesiadowaniu. Restauracja sprawdzi się zarówno jako miejsce spożywania posiłków, jak i przestrzeń do organizacji różnego typu przyjęć czy spotkań. Specjalnością restauracji są dania kuchni staropolskiej z dziczyzny i wołowiny rozszerzone o dania kuchni europejskiej, bazujących na rybach, wieprzowinie i drobiu. W każdej z pozycji menu wykorzystywane są produkty wysokiej jakości,  wiele z nich to także produkty regionalne, bazujące na sezonowości kuchni.


Co wyróżnia naszą kuchnię?
– bazowanie tylko na naturalnych składnikach bez sztucznych ulepszaczy,
– opieranie na świeżych ziołach z własnego ogrodu,
– możliwość zamówienia dań typowo regionalnych- typowych dla Podlasia,
– sosy i dodatki własnej produkcji,
– bieżąca produkcja potraw.

Do skosztowania naszych potraw zachęcamy nie tylko Gości naszego ośrodka, ale również wszystkich tych, którzy oczekują niezapomnianych doznań smakowych, a także szukają interesującego miejsca na popołudniowy posiłek czy wieczorną kolację.


Latem naszym Gościom proponujemy możliwość posmakowania świeżych ryb, mięsa i warzyw prosto z grilla w plenerowej wiacie grillowej, co stwarza możliwość rozkoszowania kulinarnego na świeżym powietrzu w pięknym otoczeniu. Przez cały rok zaś z wielką przyjemnością podejmiemy Państwa w kameralnej oranżerii wśród naturalnej, bujnej zieleni z widokiem na błękit nieba. To idealne miejsce zarówno na poranną kawę jak i lampkę wina wieczorem.


Więcej zdjęć w naszej galerii.

Restauracja otwarta jest od godziny 13:00 do 20:00.

Śniadania serwowane są w godzinach 7:00-10:00.

Prosimy o wcześniejszą rezerwację stolika pod numerem telefonu (85) 663-18-56.

Serdecznie zapraszamy.

 Zapraszamy do zapoznania się z aktualnym menu i do skosztowania naszych potraw.

tatar z polędwicy wołowej po staropolsku
beef sirloin tartare in old polish style

sałatka z kozim serem i pieczonym burakiem z sosem pikantnej papryki chilli i świeżego tymiankagoat cheese and roasted beetroot salad
with spicy chilli pepper and fresh thyme sauce

grillowany kalmar faszerowany krewetkami tygrysimi podany na mixie świeżych sałat z musem z ricotty
grilled squid stuffed with tiger prawns served on a mix of fresh salads with ricotta mousse

wątroba indycza karmelizowana musem sosnowym i pieczonym jabłkiemturkey liver
caramelized with pine mousse and baked apple

zupa dnia
soup of the day

regionalne pierogi z sarniny na cieście szpinakowym podane z domową śmietaną i prażoną cebulą
regional venison dumplings on spinach dough served with homemade cream and roasted onion

pieczona przepiórka podana z musem z zielonego groszku/ duszone warzywa w białym winie
roasted quail served with green pea mousse/ stewed vegetables in white wine

comber jagnięcy marynowany w białym winie i ziołach prowansalskich/ konfitura z czerwoną cebulą i mixem świeżych sałat i warzyw/ pieczony ziemniak na węglu
saddle of lamb marinated in white wine and provencal herbs/ jam with red onion and a mix of fresh salads and vegetables/ baked potato on charcoal

połówka kaczki pieczona w pomarańczach i jabłkach podana z sosem wiśniowym i ziemniaczanym piernikiem
half of a duck baked in oranges and apples, served with cherry sauce and potato gingerbread

wieprzowy stek “Tomahawk” z grilla podany z aromatycznym masłem/ warzywa grillowane/ pieczone ziemniaki z musem koperkowo-czosnkowym
grilled “Tomahawk” pork steak served with aromatic butter/ grilled vegetables/ baked potatoes with dill and garlic mousse

pieczony filet z dorady podany na musie ziemniaczanym z dodatkiem białej czekolady/ owocowo-warzywna salsa
baked sea bream fillet served on potato mousse with white chocolate/ fruit and vegetable salsa

pieczony filet z okonia nilowego podany z czarnym tagliatelle, orzechami pinii i truflowym olejem
baked nile perch fillet served with black tagliatelle, pine nuts and truffle oil

szpinakowe tagliatelle podane z duszonymi warzywami w sosie winno-śmietanowym
spinach tagliatelle served with stewed vegetables in a wine-cream sauce

placki z cukinii podane z rukolą, pomidorkami koktajlowymi i czarnuszką z sosem czosnkowo-ziołowym
zucchini pancakes served with rocket, cherry tomatoes and black seed with garlic and herb sauce

polędwiczki z indyka w płatkach migdałowych/ frytki stekowe/ ogórek, mix sałat, pomidor (do wyboru)
turkey tenderloins in almond flakes/ steak fries/ cucumber, salad mix, tomato (your choose)

tarta z purem cytrynowym podana z pyłkiem bezowym i sezonowymi owocami
lemon puree tart served with meringue pollen and seasonal fruit

fondant czekoladowy podany z gałką lodów i musem truskawkowym
chocolate fondant served with a scoop of ice cream and strawberry mousse

lody domowe podane z kruszonką z orzechów i karmelu z gorącą czekoladą
homemade ice cream served with crumble of nuts and caramel with hot chocolate

Start typing and press Enter to search