DZIEŃ KOBIET 2020

Korona Park Klewinowo

dzien-kobiet-2020

Drogie Panie,

już niedługo Wasze Święto, Dzień Kobiet i na ten dzień 8. marca, specjalnie i tylko dla Was
przygotowaliśmy promocję.

Przy zamówieniu dania głównego z naszej karty restauracyjnej,
kolejne danie główne serwujemy z 50% rabatem lub trzecie danie główne podajemy gratis.


Menu Dzień Kobiet 2020

Dania główne:

sarnina w sosie myśliwskim / kasza gryczana / buraki na ciepło
dzik w sosie czosnkowo-karmelowym / kopytka / modra kapusta
kaczka w sosie winno-żurawinowym / kluski śląskie / karmelizowane jabłko
pierś z kury ze szpinakiem / sos serowo-bazyliowy / ziemniakami z koprem / świeże warzywa
wołowina po seczuańsku / ryż / świeże warzywa
golonka wieprzowa / kapusta zasmażana / ziemniaki opiekane / dodatki (chrzan, musztarda)
łosoś w sosie cytrynowym / kasza bulgur / brokuły
sandacz sauté/ sos kaparowo-ogórkowy / ziemniaki z koprem /warzywa gotowane na parze

Serdecznie zapraszamy i życzymy smacznego!

WALENTYNKI 2020

Korona Park Klewinowo

koronapark-walentynki-2020
Zachęcamy do skosztowania wykwintnej kolacji Walentynkowej 2020 dla zakochanych.

Menu Walentynki 2020

Przystawka na zimno:
carpaccio z łososia z rukolą i parmezanem
Danie główne (do wyboru):
– galantyna z kaczki z żelowaną wiśnią, z karmelizowanym jabłkiem i z puree ziemniaczano-chrzanowym
– sandacz sauté w sosie cytrynowym, bukiet jarzyn gotowanych na parze, puree ziemniaczano-chrzanowe
Deser:
tiramisu
Napoje alkoholowe:
lampka wina czerwonego półwytrawnego lub półsłodkiego na osobę


Powyższe menu proponujemy w cenie: 150,00 zł/para (75,00 zł/os.)
Dodatkową atrakcją będzie możliwość skorzystania ze strefy spa (seans 1,5h) przy blasku świec i w niepowtarzalnym klimacie gdzie znajdziecie Państwo spokój i ukojenie po wyczerpującym tygodniu pracy.
Proponowana cena powyższego relaksu dla dwojga na wyłączność: 80,00 zł/para.
Prosimy o dokonywanie rezerwacji stolika z wyprzedzeniem pod numerem tel 85 663 18 56.

Serdecznie zapraszamy!


Restauracja a la carte w Korona Park to duże, przestrzenne miejsce na I piętrze urządzone w eleganckim, klasycznym stylu mogące przyjąć jednocześnie do 100 Gości. Wyróżniają ją duże panoramiczne okna z malowniczym widokiem bezpośrednio na pobliskie typowo podlaskie krajobrazy co sprzyja niespiesznemu biesiadowaniu. Restauracja sprawdzi się zarówno jako miejsce spożywania posiłków, jak i przestrzeń do organizacji różnego typu przyjęć czy spotkań. Specjalnością restauracji są dania kuchni staropolskiej z dziczyzny i wołowiny rozszerzone o dania kuchni europejskiej, bazujących na rybach, wieprzowinie i drobiu. W każdej z pozycji menu wykorzystywane są produkty wysokiej jakości,  wiele z nich to także produkty regionalne, bazujące na sezonowości kuchni.


Co wyróżnia naszą kuchnię?
– bazowanie tylko na naturalnych składnikach bez sztucznych ulepszaczy,
– opieranie na świeżych ziołach z własnego ogrodu,
– możliwość zamówienia dań typowo regionalnych- typowych dla Podlasia,
– sosy i dodatki własnej produkcji,
– bieżąca produkcja potraw.

Do skosztowania naszych potraw zachęcamy nie tylko Gości naszego ośrodka, ale również wszystkich tych, którzy oczekują niezapomnianych doznań smakowych, a także szukają interesującego miejsca na popołudniowy posiłek czy wieczorną kolację.


Latem naszym Gościom proponujemy możliwość posmakowania świeżych ryb, mięsa i warzyw prosto z grilla w plenerowej wiacie grillowej, co stwarza możliwość rozkoszowania kulinarnego na świeżym powietrzu w pięknym otoczeniu. Przez cały rok zaś z wielką przyjemnością podejmiemy Państwa w kameralnej oranżerii wśród naturalnej, bujnej zieleni z widokiem na błękit nieba. To idealne miejsce zarówno na poranną kawę jak i lampkę wina wieczorem.


Więcej zdjęć w naszej galerii.

Restauracja otwarta jest od godziny 13:00 do 20:00.

Śniadania serwowane są w godzinach 7:00-10:00.

Prosimy o wcześniejszą rezerwację stolika pod numerem telefonu (85) 663-18-56.

Serdecznie zapraszamy.

 Zapraszamy do zapoznania się z aktualnym menu i do skosztowania naszych potraw.

tatar z polędwicy wołowej po staropolsku
beef sirloin tartare in old polish style

sałatka z kozim serem i pieczonym burakiem z sosem pikantnej papryki chilli i świeżego tymianka
goat cheese and roasted beetroot salad with spicy chilli pepper and fresh thyme sauce

kociołek owoców morza w sosie szampańskim z czosnkiem, pieprzem cayenne i świeżo siekaną pietruszką (krewetki, mule, ośmiorniczki, kalmar)
cauldron of seafood in champagne sauce with garlic, cayenne pepper and freshly chopped parsley (prawns, mussels, octopus, squid)

pieczone warzywa pod szlachetnym serem mozarella i gorgonzola podane z aromatyczną rukolą i dressingiem pomarańczowym
baked vegetables under noble mozarella and gorgonzola cheese served with aromatic arugula and orange dressing

zupa dnia
soup of the day

sarnina pieczona w śliwce wędzonej i czerwonym winie podana z musem buraczanym i trawą żubrową / karmelizowana marchew baby
venision roasted in smoked plum and red wine, served with beet mousse and bison grass / caramelized baby carrots

comber jagnięcy marynowany w białym winie i ziołach prowansalskich / konfitura z czerwoną cebulą i mixem świeżych sałat i warzyw / pieczony ziemniak na węglu
lamb saddle marinated in white wine and provencal herbs / jam with red onion and a mix of fresh salads and vegetables / baked potato on charcoal

połówka kaczki pieczona w pomarańczach i jabłkach podana z sosem wiśniowym i ziemniaczanym piernikiem
half of a duck baked in oranges and apples, served with cherry sauce and potato gingerbread

soczysty schab z grilla podany z aromatycznym masłem / warzywa grillowane / komosa ryżowa
juicy grilled pork chop served with aromatic butter / grilled vegetables / quinoa

wieprzowina na kości duszona w ciemnym piwie z pomidorami “concasse” / kapusta z grzybami leśnymi / różowe puree chrzanowe
pork on the bone stewed in dark beer with “concasse” tomatoes / cabbage with wild mushrooms / pink horseradish puree

karmazyn zapieczony w musie ostrygowym podany z czarnym ryżem i sosem limonkowym
baked crimson in oyster mousse, served with black rice and lime sauce

pieczony filet z Okonia nilowego podany z czarnym tagliatelle, orzechami pinii i truflowym olejem
baked nile perch fillet served with black tagliatelle, pine nuts and truffle oil

orzechowa quinoa podana z karmelizowanymi warzywami
nutty quinoa served with caramelized vegetables

placki z cukinii podane z rukolą, pomidorkami koktajlowymi i czarnuszką z sosem czosnkowo- ziołowym
zucchini pancakes served with arugula, cherry tomatoes and black seed with garlic and herb sauce

polędwiczki z indyka w płatkach migdałowych / frytki stekowe / ogórek, mix sałat, pomidor (do wyboru)
turkey tenderloin in almond flakes / steak fries / cucumber, salad mix, tomato (to choose from)

brzoskwinia pieczona z cieście francuskim podana z musem miętowym i tartą czekoladową
baked peach in puff pastry, served with mint mousse and chocolate tart

fondant czekoladowy podany z gałką lodów i musem cytrynowym
chocolate fondant served with a scoop of ice cream and lemon mousse

lody domowe podane z kruszonką z orzechów i karmelu z gorącą czekoladą
homemade ice cream served with crumble of nuts and caramel with hot chocolate

Start typing and press Enter to search